Pilihan anda di PRU13

Isnin, 22 Jun 2009

1Malaysia - Najib Mudah Lupa

Pernahkah anda melihat atau membeli serta membaca majalah ini.. Majalah ini diterbitkan pada November 1999.. Penerbitnya adalah Purnama Gemilang Sdn Bhd yg beralamat Taman Sri Gombak Batu Caves Selangor Darul Ehsan..

Pengarangnya pula adalah A.Ahmade A,Rahman (Kalam Melayu)... Saya membelinya dan masih menyimpanya dan ia masih kekal berkeadaan baik..

Sudah 10 tahun ianya tersimpan didalam kotak.. dan ptg td semasa saya melakukan 5S dirumah saya menjumpainya semula..Apa yang menariknya tentang majalah ini ianya bukan sekadar "menyerang" DR M.. tetapi terselit satu kenyataan Dato Seri Najib Tun Razak yg perlu kita fikirkan bersama dan membuat keputusan "menolaknya" dari memimpin negara serta tidak layak utk memimpin umat Islam di negara kita...

Adakah kenyataan seperti ini mencerminkan seorang pemimpin yg beragama Islam.. sama-sama kita renungkan...
Mungkin beliau sudah lupa (almaklumlah beliau ini tergolong "Melayu Mudah Lupa").. namun sejarah tidak melupakan beliau...walaupun sudah berlalu 17 tahun lamanya... dan mungkin utk selama-lamanya.. sejarah sentiasa mengingatinya...sumber : bangun dengan kekuatan
akira8047
kedaikopitepimasjid

4 ulasan:

 1. brother,
  bukan melayu mudah lupa,
  kawan melayu i selalu ingat siapa yg tolong dia,
  mudah lupa ialah oleh politik!

  BalasPadam
 2. brother,
  bukan melayu mudah lupa,
  yang mudah lupa ialan orang politik!(bn)

  BalasPadam
 3. kah kah kah...
  memang melayu Najib ni mudah lupa...
  cuba tanya dia... samada di lupa atau tidak.....
  nama janda dia.....
  kah kah kah...
  mesti dia dah lupa...
  kannnnnn Najib mudah Lupa

  BalasPadam
 4. Sekadar nasihat & peringatan sesama muslim.

  Berhat-hatilah bilamana menulis blog. Tulis dengan ilmu & iman.

  "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan daripada sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian daripada sangkaan itu berdosa, dan janganlah kamu mengintip, mencari-cari kesalahan dan keaiban orang, dan janganlah sesetengah kamu mengumpat sesetengahnya yang lain. Apakah seseorang daripada kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) Maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah, sesungguhnya Allah Penerima taubat lagi Maha Mengasihani. " (Al Hujurat ayat 12)

  View Profile: Rantong™

  BalasPadam

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu