Pilihan anda di PRU13

Jumaat, 19 Jun 2009

Apa pasal kapal perang Britain singgah Pulau Pinang?

PULAU PINANG, 19 Jun (Hrkh) - Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang, Ustaz Yusni Mat Piah mempertikaikan kenapa Kerajaan Malaysia begitu mudah membenarkan sebuah kapal perang Britain berlabuh di pelabuhan hak milik Penang Port Sdn Bhd (PPSD) bermula Isnin lepas.

Sehingga semalam Harakahdaily mendapati kapal berkenaan masih berada di situ dengan kawalan ketat pasukan keselamatan.

Sedangkan, kapal ini merupakan salah satu daripada milik negara yang bersekutu dengan Amerika Syarikat memusnahkan negara Iraq sehingga menjadi 'padang jarak padang terkukur'.

Adakah kedatangan kapal perang berkenaan mempunyai agenda tersendiri atau hanya singgah untuk merehatkan badan anak kapalnya?

"Pemuda PAS Pulau Pinang khuatir persinggahan kapal di situ memberi kesan yang tidak disangka-sangka kerana Britain juga merupakan anak didik Amerika yang suka mengambil kesempatan menindas sesebuah negara yang sedang ranap akibat diasak oleh Amerika, "ujarnya. - mks. _harakahdaily



Aku mengesahkah perkara ini. Malam semalam ketika turun memancing, aku ada terlihat kapal besar ni kat port, sesiapa yang naik feri pun boleh nampak. Haluan kapal menghala ke arah terminal feri, ada empat buah helikopter sebelah kiri kapal.

"kalau jumpa kat lanun somalia ni,...... gerenti tak lepas punya."

akira8047
kedaikopitepimasjid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu