Pilihan anda di PRU13

Jumaat, 13 Mac 2009

MAHKAMAH RAYUAN BENARKAN SIVA AMBIL PEGUAM SENDIRI

Mahkamah Rayuan hari ini memutuskan bahawa Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak V.Sivakumar boleh melantik peguamnya sendiri untuk mewakilinya dalam dua kes saman terhadapnya ekoran krisis kepimpinan di negeri itu.

"Seorang Speaker bukan merupakan pegawai negeri atau kerajaan negeri. Sivakumar bebas melantik peguam pilihannya," kata Raus dalam keputusan lisannya semasa membenarkan rayuan Sivakumar untuk mengenepikan perintah Mahkamah Tinggi Ipoh bahawa hanya Penasihat Undang-Undang Negeri sahaja boleh mewakilinya.

TAPI AKU DENGAQ ARI TU PESURUJAYA KEHAKIMAN RIDWAN IBRAHIM TAK BAGI SIVA AMBIK PEGUAM SWASTA. KENA AMBIK PENASIHAT UNDANG2 NEGERI PERAK SAJA....... PENING...PENING...PENING....... AKU INGAT BUKU LAW NI ADA BANYAK VERSI KOT.... ADA HAKIM PAKAI BUKU 'A' DAN ADA HAKIM PAKAI BUKU 'B'. TAK PUN YANG SORANG DAH KENA 'BELI' KOT. TU YANG BERCANGGAH PENDAPAT DAN KEPUTUSAN....
.. APAPUN I'M SOOORRYYYY.... HAHAHAHAAA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu