Pilihan anda di PRU13

Selasa, 15 September 2009

1 Malaysia : Ini saguhati atau rasuah?


imej0001
Paparan yang akan korang tengok nanti ialah mengenai pendedahan satu salahguna wang rakyat dan juga sikap pemimpin UMNO ni yang meletakkan satu standard yang amat hina kepada semua anggota TLDM yang tinggal di kuaters TLDM di Lumut.Kisahnya bermula disini….
Kuih Raya yang berlebelkan nama Zambry

imej004
imej002


Bungkusan ini telah ditinggalkan begitu sahaja dihadapan rumah setiap penghuni blok
Gambar diatas merupakan barangan yang diberikan oleh zambry kepada semua pegawai-pegawai dan penghuni Blok C Kuaters TLDM Lumut.Apa yang menambah marah beberapa dari mereka ialah sikap pemberi sumbangan ini yang seolah-olah satu menampakan ia sebagai satu penghinaan moral kepada anggota TLDM kerana di buat dan dilayan seperti mereka ini kurang mampu dan mengharapkan bantuan dari UBN.Cara bagaimana barangan ini yang hanya ditinggalkan dikaki hadapan pintu Kuaters itu juga dianggap sebagai satu tindakan yang memalukan dan kurang sopan.

IA juga boleh dinyatakan dan dianggap sebagai RASUAH POLITIK yang cuba di berikan oleh pihak UBN kepada mereka memandangkan Pilihanraya yang lepas Zambry yang bertanding untuk kerusi Dun Pangkor menang dengan undi POS dari anggota TLDM yang ada dan juga berkemungkinan untuk cuba MEMBELI undi bagi menghadapi pilihanraya Negeri yang akan tiba pada bila-bila masa sahaja.Barangan yang ditinggalkan juga disifatkan sebagai tiada keikhlasan kerana ada darinya telah terbuka dari bungkusan terlebih dahulu.


Dibawah ini sya nyatakan jumlah keseluruhan yang telah dibelanjakan bagi agenda ini..:
Anggaran kos setiap rumah dianggarkan sebanyak RM 70.00
Anggaran keseluruhan mengikut jumlah Blok adalah seperti berikut :
Blok A : RM 70.00 x 100 pintu x 39 Blok = RM 273,000.00
Blok B & C : RM 70.00 x 6 pintu x 35 Blok = RM 14,700.00
Banglo Pegawai Kanan TLDM : RM 70.00 x 30 Blok = RM 2,100.00
Kos Keseluruhan dianggarkan sebanyak RM 289,800.00


Tarikh pengagihan ini ialah pada 5 & 6 September 2009 sekitar jam 2200 hingga 0100 pagi.Disini juga timbul satu persoalan mengapa ia diberikan pada waktu ketika semua penghuni Blok ini sedang tidur dan mengapa waktu malam menjadi pilihan dan juga SIAPA yang ditugaskan untuk menghantarnya…????
Sepatutnya pengagihan ini tidak perlu diberikan kepada anggota TLDM memandangkan mereka mempunya gaji dan pendapatan yang tetap.Seharusnya ia diberikan kepada Rakyat yang lebih memerlukan yang mana lebih ramai lagi RAKYAT yang perlu DIDAHULUKAN oleh UBN…!!Ada hanya segelintir sahaja penduduk dikawasan Kg berhampiran yang menerima Bantuan dan yang lain hanya diabaikan.
Jika benar Zambry nak bagi sumbangan pada agensi kerajaan yang ada kenapa hanya TLDM sahaja..???Adakah kerana nak MENGUTAMAKAN undinya disana maka RAKYAT yang perlu DIDAHULUKAN kini DIABAIKAN..!!!

Keseluruhan kos yang digunakan duit siapa agak-agaknya..???


sumber : PerakExpress
akira

2 ulasan:

 1. "Keseluruhan kos yang digunakan duit siapa agak-agaknya..???"

  Salam sedara...duit dialah tuu, duit sapa lagi. Ooo hang ingat depa tak dak duit ka?, depa dah lama main politik, main projek, main rasuah, main judi, semua depa main. Duit depa dah banyak dah, setakad 200 ribu apa ke susah. Bukan rugipun. Jadi menteri besar mengalahkan Nizar depa dapat juta-juta imbuhan.

  OOO hang ingat duit rakyat ke?, mana rakyat ada duit, duit rakyat semuanya UMNO yang bagi. Rakyat mana ada duit, kalau bukan kerana UMNO dah lama rakyat malaysia jadi macam Singapura?? Kan rakyat singapura semuanya teruk, bangsat.....kaya raya. Sebab UMNO tak perintah Singapura. Kalau UBN perintah Singapura wa tarak taulah apa mau jadi.

  BalasPadam
 2. kah kah kahhh

  aku percaya kau punya cakapppp...

  kahkahkahkahhhh

  rakyat mane ada duitttt...

  BalasPadam

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu