Pilihan anda di PRU13

Jumaat, 25 September 2009

PAKATAN RAKYAT : Tuan Presiden

Kecik-kecik dulu, kalau aku ada buat salah, gerenti kena tegur dan nasihat ngan ayah ataupun mak aku.Kalau tak dengaq jugak, tali pinggang jadi habuan. Lepa tegur untuk kebaikan...

Bila besaq sikit masuk ke sekolah pun sama jugak. bila ada buat silap, cikgu-cikgu pula akan tegur dan nasihat.

Bila abis saja zaman persekolahan, masuk pulak zaman pekerjaan. Disamping mencari rezeki halal untuk santapan keluarga kadang-kala berlaku juga kesilapan semasa membuat kerja... ketua pulak yang tegur. Untuk memperbaiki kelemahan diri kita dan memajukan syarikat.

Pendek kata, teguran dan nasihat memang berguna untuk mendidik diri kita dari terus menerus melakukan kesilapan. Kalau zaman persekolahan, apabila dinasihat atau ditegur oleh cikgu tapi masih melakukan kesalahan yang sama, pasti rotan menjadi habuan.... kalau tak jalan jugak... gantung sekolah alamatnya. Bila bekerja... tak boleh nak ditegur atau dinasihati... alamatnya kena buang kerjalah.

Macam PJ PAS kat Selangor jugak. Dalam PAS ada Presiden selaku ketua.... jadi bila dah jadi ketua, anak buah buat silap kena la nasihat... kalau nasihat pun tak jalan jugak... kenakan hukuman yang lebih berat.... kalau tak jalan jugak buang saja dari terus merosakkan . Lagipun dia PJ pilihan Presiden bukannya pilihan akar umbi.... Jadi sekarang dah jadi tugas tuan presiden untuk tegur... kami ni anak-anak bilis kalau tegur pun sapa yang nak dengaq. Kalau tuan presiden pun tak boleh nak tegur... elok la tuan presiden sekali letak jawatan.. Tak guna jadi pemimpin yang tak boleh memimpin. Kami rakyat bawahan mengundi untuk kemenangan Pakatan Rakyat bukan untuk melihat pemimpin-pemimpin gila kuasa.... kami mahukan pemimpin yang mampu membuat perubahan.akira

2 ulasan:

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu