Pilihan anda di PRU13

Isnin, 20 April 2009

PENANTI - Kalau tak mau bertanding, bendera ni untuk apa?

Gambaq ni aku ambik pukul 8 pagi tadi.
Pukul 6 petang, bendera bertambah di sekeliling bangunan UMNO Bahagian Permatang Pauh.





kalau tak mau bertanding, buat apa pasang bendera awai-awai....
ish...ish... konpiussss konpiussss.....

15 ulasan:

  1. umno main wayang lagi...
    kaki pusing...

    BalasPadam
  2. belia benci umno20 April 2009 6:37 PTG

    ini bukannya sebab nak bertanding. diorang cuma hendak tunjukkan kreativiti dalam menghias bangunan.

    BalasPadam
  3. biorlah diorang hias cantik2... bukan aper pun... yang penting result... hahahah...

    BalasPadam
  4. dulu, kini dan selamanya umno menipu rakyat. pasang bendera tu pun dah dikategori membazir tu.
    kurang2 dah hangus lima, enam ratus..

    BalasPadam
  5. lantakla kami nak pasang bendera bn ke, umno ke, bendera putih ke.... keorang menyebok apasal.... hehehe.....

    BalasPadam
  6. dah tu..apa nak buat lagi, tangan gatai, tauke blog pula buka ruang suruh komen membina, nak bina apa... banyak yang merapudana saja!!

    BalasPadam
  7. hehehe..aku bukan tokey blog nie20 April 2009 8:41 PTG

    kalau nak komen apa pun, taruk la nama.
    cekodok pun ada nama korang tau tak.

    kalau tak akaun google, korang klik kat nama & url...
    korang taruk nama kat situ..
    baru confirm ulasan.

    bukannya susah pun..

    BalasPadam
  8. PANTUN LAMA….PANTUN BARU….

    Buah jambu tiga serangkai,
    hanyut sebutir ke Tanah Jawa,
    la ni baru depa ada akai,
    kalah sikit dah mula kecewa..

    Pisang emas dibawa belayar,
    Masak sebijik diatas peti,
    2 Bukit sudah disambar,
    La ni kita jumpa pulak di Penanti…

    Sorong papan tarik papan,
    buah keranji dalam perahu,
    suruh pun lawan,tak suruh pun lawan,
    kalah menang siapa tahu…

    Kalau ada jarum yang patah,
    Jangan disimpan didalam peti,
    Sebelum lawan,depa ingat nak ratah,
    Bila dah kalah baru depa reti…

    Pulau Pandan jauh ketengah,
    Gunung Daik bercabang tiga,
    Tak lawan lagi dah rasa mengah,
    Kalau kalah pulak,boleh jadi gila…


    Anak cina memasang lukah,
    Lukah dipasang di Tanjung Jati,
    Jangan ingat rakyat peminta sedekah,
    Bagi kami ambik,pangkah kami tak sudi…

    Asal kapas menjadi benang,
    dari benang dibuat kain,
    ah..dulu-dulu boleh la,depa ja asyik menang,
    tapi ingat,dulu lain sekarang lain…

    carek-carek bulu ayam,
    lama-lama bercantum jugak,
    kami tak serek pasai nak lawan,
    kerana geram hampa terlalu berlagak…

    Apa diharap padi seberang,
    entah berisi entahkan tidak,
    tak payah sekat,tak payah halang,
    sampai hari mengundi,kami pi jugak…

    Pucuk pauh delima batu,
    Anak sembilang ditapak tangan,
    Tak payah pujuk tak payah rayu,
    Kami dah bosan nak undi BN…

    Akura,
    20 April 2009
    10.50 malam

    BalasPadam
  9. pecinta bahasa21 April 2009 7:56 PG

    akura

    aku rasa kau update kau punya blog pun ok.
    kau sampaikan isu semasa dalam bentuk seloka, pantun, puisi.... gerenti mengancam....

    BalasPadam
  10. lee..pengundi penanti...21 April 2009 9:46 PG

    eh..eh..eh..umno dulu kini dan selamanya memang kaki penipu....cakap x supa bikin...bikin x supa cakap....last2 minit depa nk bertanding....bohong x cm ni.???atur la strategi cm na pun kami ttp x sokong jugak cz kami ttp di kepimpinan PAKATAN RAKYAT....

    BalasPadam
  11. ye ke.. lama tak lalu jalan ni sok mlm ada meeting kt yayasan... leh le ronda2 tengok.. hehehe kedaikopiterpimasjid xp ke..meting sok mlm..

    BalasPadam
  12. hang pi cukup la. ada apa2 berita hantaq mai sini. aku boring dengaq gedebe2 dok cerita pom pam pom pam.... time nak keja apa pun tarak... aku kira nak hentam saja, sapa salah kita hentam.. PR ka BN ka, yang mana salah kita pakat sama2 hantam....
    .... lepas meeting, singgah la kat kedai kopi tepi masjid tu...

    BalasPadam
  13. hehehe..marah nampak.. ok la ada apa2 nanti cheq habaq na.. kami selalu pas meting dok kt kedai Cikgu jln ptg nibong tu... tapi roti canai tepi mesjid tu sedap gak.... Srikandi sinar negara :)

    BalasPadam
  14. kedai cikgu?????kedai kopi tepi masjid?????mcm...hehehehehehe.ape2 pun perjuangan harus di teruskan lawan tetap lawan jangan sampai makan kawan....

    BalasPadam
  15. yerrr setujuuuu jgn jadi kawan mkn kawan..serikandi sinar negaraa ..

    BalasPadam

Ulasan yang membina dialu-alukan. (kalau nak ulas atau nak hentam aku... sila taruk nama... baru aku boleh respek hangpa... tak tau cara nak tulis nama : hangpa klik kat nama/url dan kasi taruk nama kat situ. bukannya susah pun)

10 ARTIKEL YANG TERDAHULU

Artikel Terdahulu